Zo verliep de eerste samenkomst van het Huizer Schrijversgilde

We werden aangenaam verrast door de opkomst, we waren in totaal met twaalf deelnemers.

Deze eerste samenkomst kwamen we bijeen in de bibliotheek van Huizen en introduceerden we ons logo. We maakten kennis met elkaar en een aantal van jullie had al één of meerdere boeken uitgegeven, anderen hadden plannen daarvoor, of schrijven actief voor een vakblad. Ook was er iemand aanwezig van de leeskring die graag onze verhalen wil aanhoren.

Verder bespraken we de verwachtingen en werd er bijvoorbeeld het idee geopperd om een bekende schrijver of journalist uit te nodigen voor een workshop of lezing. Ook voor korte schrijfoefeningen met elkaar stonden jullie open.

We prikten de data voor de eerstvolgende samenkomsten. We kwamen er al gauw uit dat dit de derde donderdagmiddag van de maand zou worden m.u.v. de maand december en de zomermaanden. De data zijn dus als volgt:

16 november 2017
18 januari 2018
15 februari 2018
15 maart 2018
19 april 2018
17 mei 2018

De tijd is steeds van 14.00-15.30 uur.

Adres: Wijkcentrum Holleblok, Holleblok 2 te Huizen

We werken momenteel aan een verhalenbundel. Je kunt je interesse tonen door je in te schrijven op de intekenlijst. Je kunt ook aangeven hoeveel boeken je wenst te bestellen. We kunnen je beloven dat het boek boordevol pareltjes van verhalen zal komen te staan.

Om je aan te melden voor de intekenlijst, klik HIER

Wat is Nanowrimo

Het werd al even tijdens onze samenkomst genoemd, in november start de schrijfmaand National Novel Writing Month afgekort Nanowrimo.
Nanowrimo is van oorsprong een Amerikaanse initiatief dat zich al wereldwijd heeft verbreidt.

Deze schrijfmaand houdt in dat je thuis in een maand tijd een boek schrijft van 50.000 woorden. Elke dag schrijf je omgerekend gemiddeld 1666 woorden. Het gaat hierbij niet om de kwaliteit maar om de kwantiteit. Na afloop van de maand heb je een eerste versie voor een roman of thriller of wat voor verhaal dan ook.

Daarna kun je het verhaal gaan bijschaven, herschrijven etc. Om elkaar te steunen krijg je mail in de mailbox van Nanowrimo en ook wordt je op de hoogte gehouden van de activiteiten. In Nederland is er ook een Kick-off en worden er Write-in’s georganiseerd.

Hoe aanmelden voor Nanowrimo

Je maakt een account op de website van Nanowrimo via deze LINK en selecteert je regio, in ons geval Europe the Netherlands.. Je kunt via deze site je voortgang bijhouden. Het is niet de bedoeling dat je je verhaal uploadt, maar je mag er wel een korte omschrijving en (werk)titel noteren.
Om je op weg te helpen met de voorbereiding voor je verhaal, heb ik een stappenplan gemaakt. Deze vind je onder deze link als ebook.

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.