Over ons

Huizer schrijvers zoeken elkaar op.

Net als vele andere plaatsen herbergt Huizen zeer veel kunstenaars. Vrouwen en mannen die met kwast en spatel elk wit doek te lijf gaan, mensen die hun vingers niet van de klei los kunnen maken of met allerlei gereedschappen steen te lijf gaan. Allemaal kunstenaars die hun vrije geest de ruimte geven in klei, verf, steen, stof en pen. Nou ja, die pen is ondertussen vervangen door een toetsenbord.

Creators: Gewone mensen die hun passie en gevoel navolgen. Ruimte geven aan hun geest en gevoel voor zichzelf en soms ook voor anderen.

Maar bijna niets is vanzelfsprekend, dus hebben creators soms ook handvatten en inspiratie nodig om hun geest de vrijheid te kunnen geven.

Huizer Schrijversgilde

Om die reden is er een nieuw initiatief ontstaan op het ‘Huizer schrijversgebied’. Janine van der Hulst-Veerman, schijfster en uitgever van ‘Lieve Hart’ en ‘Gevangen Wind’ en Henk  Wiesenekker, bekend van zijn korte verhalen, columns en zijn boeken ‘Geloven is je hart wenden’ en ‘Vera’ hebben de handen ineen geslagen om in Huizen te komen tot het Huizer Schrijversgilde. Een plek waar Huizer schrijvers , ook de beginnend schrijver, van allerlei genres 8 keer per jaar elkaar ontmoeten, elkaar stimuleren en met elkaar creëren.

Zoals u al begrijpt, staat dit initiatief voor het Huizer Schrijversgilde nog in de kinderschoenen, maar het heeft wel de uitdaging en potentie om zich tot iets moois en creatiefs te ontwikkelen.

Tot schrijfs!

Henk Wiesenekker en Janine van der Hulst-Veerman