Column

Melkflessen

Zomaar een zonnige, warme dag. De natuur explodeert, zij is de winter ondertussen meer dan zat. Net als wij mensen, want wij exploderen mee. Terwijl de natuur zich tooit in een groene, frisse waas en de bloembollen welig tieren, hangen wij onze winterkleren aan de wilgen en hullen ons in lichte, luchtige kleding en zetten gauw een zonnebril op zodat de veelvuldig tevoorschijn komende melkflessen eigenlijk best wel meevallen.

De beheerder van de ijssalon wrijft zich vergenoegd in de handen; niet omdat hij de kassa hoort rinkelen maar omdat zijn winkel gevuld is met allemaal vrolijke mensen die zin hebben in de zomer én in zijn ijs.

De tuindeuren gaan weer open, want er ontstaat plotseling de behoefte om eens lekker in de tuin te wroeten en deze te vullen met kleurrijke plantjes. Tegen de avond gaat de fik erin, in de barbecue dan.

Straks komen er weer wat mindere dagen maar hé, deze hebben we alvast in de pocket!

Mmm, wat smaakt zo’n ijskoude slok prosecco toch lekker, eigenlijk nog lekkerder met deze tropische temperaturen.

Het leven is verrukkelijk!

 

© Monique van Marsbergen

Monique van Marsbergen is aspirant schrijfster en sinds kort lid van het Huizer Schrijversgilde. Zij tovert mooie, ontroerende en grappige stukjes tekst uit haar pen.

Ook Monique heeft een bijdrage geleverd voor de verhalenbundel ‘De handen van …’ waar andere leden van het Huizer Schrijversgilde eveneens een verhaal, gedicht of column voor hebben geschreven.

             Bekijk op bol.com

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.