Nieuws

Het verhaal achter de verhalenbundel

HOE IS HET HUIZER SCHRIJVERSGILDE ONTSTAAN?

In de nazomer van 2017 borrelde het idee om schrijvers uit Huizen en uit de regio bij elkaar te brengen. We wilden schrijvers, die op hun klamme zolderkamers een eenzaam bestaan leefden, achter hun toetsenbord vandaan trekken en bij elkaar brengen. We waren zeer benieuwd of er veel schrijvers in Huizen en omstreken zouden zijn en zo ja, wie zijn zij? En wat zou het mooi zijn om hen op de een of andere manier een podium te kunnen geven, zowel de aspirant-, de amateur- als de bestsellerauteur.

Na een oproep in de Huizer Courant, waren we dan ook zeer verbijsterd over de grote opkomst. Het was dus echt waar dat schrijvers zich op zolderkamertjes verstopten om te kunnen schrijven. Maar liefst twaalf schrijvers hadden zich op 19 oktober 2017 losgerukt van hun toetsenbord om deel te nemen aan de bijeenkomst.

Elke bijeenkomst, die eens per maand plaatsvond, groeide het aantal leden, stonden we open voor ideeën om het Huizer Schrijversgilde in goede banen te leiden en kreeg het langzamerhand haar vorm.

HOE ZIEN DE BIJEENKOMSTEN ER TEGENWOORDIG UIT?

In een ongedwongen sfeer komen we bij elkaar om ervaringen uit wisselen, elkaar te inspireren en natuurlijk om de pen ter hand te nemen. We maken dan korte creatieve en zinnenprikkelende schrijfopdrachten en lezen deze vervolgens met veel plezier aan elkaar voor. Ook werken we aan de hand van een grote schrijfopdracht aan een verhalenbundel. Dit alles onder leiding van voorzitter, auteur en uitgever Janine van der Hulst-Veerman. Het afgelopen seizoen resulteerde dit in de eerste verhalenbundel, die verscheen op 16 juni 2018 met de titel ‘De handen van…’.

INFORMATIE OVER DE VERHALENBUNDEL:

Flaptekst verhalenbundel ‘De handen van…’:

‘De handen van…’ is een heerlijke bundel vol pareltjes van gedichten, columns en verhalen. Maar liefst 19 gepassioneerde schrijvers van het Huizer Schrijversgilde hebben ieder een unieke bijdrage geschreven. Reis onder andere mee naar verre oorden, sprookjesland of vroeger tijden. Een fantastische verrassing om jezelf of iemand anders cadeau te doen.

Specificaties:
ISBN 9789082480344
Aantal pagina’s: 136
Prijs: €15,95

Bestellen? Klik daarvoor HIER

Bestellen bij Bol.com kan ook. Klik daarvoor HIER

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.