Nieuws

Schrijfwedstrijd Voorleesverhalen

Is jouw grote schrijfwens om gepubliceerd te worden? In samenwerking met Boeken- & Leesclub De Perfecte Buren en het Huizer Schrijversgilde organiseert Uitgeverij lieve Hart een schrijfwedstrijd met voorleesverhalen. De ingezonden verhalen worden gejureerd door Patrice van Trigt, Cecile Koops en Janine van der Hulst-Veerman. Met deze schrijfwedstrijd maak je kans op publicatie in de Voorleesverhalenbundel.

Patrice van Trigt is hèt gezicht van Boeken- & Leesclub de Perfecte Buren. Zij heeft veel ervaring met proeflezen en redigeren. Ook is zij schrijfster van boekrecensies en beheerder van de Boeken- & Leesclub De Perfecte Buren-website en van de gelijknamige 5000-leden tellende Facebookgroep. Een aanrader om je bij aan te sluiten als je van lezen houdt en op de hoogte wilt blijven van al het nieuws in boekenland.

Cecile Koops is sinds de oprichting in oktober 2017 lid van het Huizer Schrijversgilde en heeft sindsdien drie schrijfwedstrijden gewonnen en stond één keer op de shortlist van Sweek. De winnende verhalen verschenen in de verhalenbundels Het Schrijverspunt Sprookjesboek en in Winteravond. Zij weet als geen ander hoe het is om deel te nemen aan een schrijfwedstrijd. Tevens vertaalde zij het kinderboek Meneer Humble naar het Engels. Haar verhaal Invalheld verscheen in de verhalenbundel De handen van… waar 19 leden van het Huizer Schrijversgilde een bijdrage voor schreven.

Janine van der Hulst-Veerman is auteur en eigenaar van Uitgeverij Lieve Hart. Zij schreef de historische romans Lieve Hart! en Gevangen Wind en de biografie De Kaasventer. Zij is tevens oprichter en voorzitter van het Huizer Schrijversgilde. Voor de verhalenbundel De handen van… van het Huizer Schrijversgilde schreef zij het korte verhaal Spa. Naast de eerder genoemde boeken publiceerde ze in opdracht het non-fictieboek ‘Lerend leven en word de baas die je wilt zijn‘. Momenteel werkt ze aan diverse nieuwe uitgaves en schrijft ze artikelen over de historie van Huizen.

De schrijfopdracht dient aan de volgende voorwaarden te voldoen:

  • Het verhaal moet zo geschreven zijn dat het voor te lezen is aan een breder publiek.
  • Het verhaal mag uit maximaal 3000 woorden bestaan.
  • Het verhaal bevat alle drie of tenminste één van de volgende elementen: herkenbaarheid, humor, ontroering. Dit wordt ook wel het feelgoodgenre genoemd.
  • Het verhaal mag niet eerder zijn gepubliceerd, hetzij op internet, in een shortlist of een boek.
  • De uiterste inzenddatum is 22 februari 2019.

Check ook deze link met tips om je op weg te helpen en informatie waar je je verhaal kunt indienen.

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.