Nieuws,  Travel

Het huis in Trastevere -Cecile Koops lanceert debuutroman

Cecile Koops uit Huizen en tevens lid van het Huizer Schrijversgilde, heeft 6 november haar debuutroman Het Huis in Trastevere gelanceerd. Ze tekende zelf de cover van haar boek. Cecile heeft haar sporen al verdiend met het schrijven van korte verhalen en gedichten en daar de nodige prijzen mee gewonnen.

“Vanwege deze vreemde tijden kon ik niet gezellig een live boekpresentatie organiseren. Voor een debutant behoorlijk jammer”, laat Cecile weten. “Om toch ruchtbaarheid aan de lancering van het boek te geven hebben mijn uitgeefster en ik een filmpje gemaakt, in de sfeer van het boek, waarin ze mij interviewt om zo de mensen een beetje kennis te laten maken met mij. Het is een verrassende film geworden, vol met aparte wendingen.”

Cover Het huis in Trastevere

Eerste exemplaar
In het filmpje, dat onder dit artikel te vinden is, krijgt Cecile voor het eerst haar eigen boek te zien en overhandigt ze het eerste exemplaar aan Janine van der Hulst-Veerman (tekstredacteur bij Schrijven & Redactie) van het Huizer Schrijversgilde. “Zonder jou en het gilde had ik het nooit gedaan. Ik riep het wel elke keer, maar nadat ik een verhaal had gepubliceerd in de eerste verhalenbundel De handen van… van het Huizer Schrijversgilde Schrijversgilde, ben ik er echt aan begonnen.”

“De respons was geweldig. ’Superleuk.’ ‘Wat een mooie boekpresentatie.’ ‘Een fraai filmpje’. ‘Echt heel leuk gedaan.’ ‘Prachtig in elkaar gezet’ om er een paar te noemen. En een aantal mensen die direct een boek wilden bestellen. Dat doet een auteur toch goed. Blijkbaar spreekt een boek waarin je met de hoofdpersoon vanuit je luie stoel op reis kan gaan naar Frankrijk en Rome zeker in deze tijd tot de verbeelding. Ik ben er blij mee.”

Omdat Cecile vond dat je moet schrijven over dingen die je kent, schreef ze over hoofdpersonen die wonen in Laren. Daarnaast speelt het verhaal zich goeddeels in Parijs en Rome af. “Ik ben voor mijn werk, en ook privé, veel in Parijs geweest en op Rome ben ik verliefd geworden”, vertelt ze.

Omschrijving verhaal

In Parijs staat hoofdrolspeler John in een park en vraagt zich af wie hij is. Zelfs zijn eigen naam kent hij niet meer. Hij staat voor de grootste uitdaging in zijn leven, het herontdekken van zijn vroegere leven zodat hij de toekomst kan omarmen. Wanhopig klampt hij zich vast aan de gedachte dat in Rome het antwoord op zijn vragen is te vinden.

Wanneer John van de aardbodem lijkt te zijn verdwenen, komen zijn vrouw Roos en haar vriendin Julia in actie. Als ware detectives volgen ze met minieme snippers informatie zijn spoor dwars door Europa.

Het huis in Trastevere is een meeslepend, spannend, warm verhaal over mensen die elkaar helpen en levens die uiteindelijk meer met elkaar verweven zijn dan iedereen tevoren inschat. Op onnavolgbare wijze verbindt de auteur de levens van mensen wiens paden elkaar kruisen en toont ons hoe hun levens zich ontrollen.”

Bron: Nieuwsblad voor Huizen

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.