Wie, wat, waar

Het Huizer Schrijversgilde komt bijeen in de gezellige locatie aan de Trekkerweg 3c (ingang Weideweg Gooise Fotoschool) te Huizen. De samenkomsten zijn gepland op iedere derde donderdagmiddag van de maand (m.u.v. de maanden december, juni juli en augustus) van 14.00-16.00 uur.

Bij binnenkomst kun je meteen een kop koffie of thee voor jezelf inschenken en staat er een versnapering voor je klaar. Het eerste uur wordt besteed aan een welkom voor nieuwe leden, nieuws, de rondvraag en vertelt een van de schrijvers over zijn/haar schrijversleven. De tijd die de schrijver hiervoor krijgt, lijkt vrij lang, maar de ervaring heeft geleerd dat naar aanleiding van het verhaal er altijd heel veel vragen komen.

Dan is er even koffie-/theepauze en gaan we vervolgens aan de slag met een schrijfoefening. Wie wil mag daarna het resultaat of de eerste opzet voorlezen. Deze schrijfopdrachten zijn ook geschikt om thuis verder uit te werken en/of om nogmaals te oefenen.

Per seizoen werken we aan een ‘grote schrijfopdracht’ die resulteert in een verhalenbundel.
Om de kosten te drukken voor de huur van de ruimte, koffie, thee, versnapering en andere onkosten, is er een vaste bijdrage van €7,50 per keer per persoon ingesteld. Dit bedrag kun je ter plekke contant, met pin of Tikkie betalen.
Per nieuwsbrief wordt je over de bijenkomsten geïnformeerd en ontvang je naderhand (een tot twee weken voor de eerstvolgende bijenkomst) de notulen. Zo blijf je toch op de hoogte als je een keer verstek hebt moeten laten gaan en blijf je feeling houden met de groep.
Vanwege de beperkte ruimte en om teleurstellingen te voorkomen, graag vooraf even aanmelden. Klik HIER voor het emailadres.
Let wel: de bijeenkomsten zijn geen vervanging voor een schrijfcursus, maar kunnen wel een aanvulling zijn voor schrijfinspiratie of – zoals een van de deelnemers het zo mooi verwoordde – een stok achter de deur na een voltooide schrijfcursus. Onder de leden bevinden zich ook reeds gepubliceerde auteurs. Dit zorgt voor een mooie kruisbestuiving van ervaring, inspiratie en motivatie.